Liberalizimi I Vizave, Ministrja Hoxha Ka Diҫka Për Të Thënë

Lajme

Liberalizimi i vizave vazhdon të jetë temë shumë e diskutuar në vendin tonë.

Ishte dëshpërues lajmi se ky proces mund të shtyhet deri në vitin 2020.

Ministrja e Integrimit Europian, Dhurata Hoxha, ka thënë që nuk ndien përgjegjësi për dështimin e liberalizimit të vizave për Kosovën pasi, sipas saj, fajtori për këtë dështim është vet Bashkimi Europian që, siç shprehet ajo, nuk është duke e mbajtur fjalën pavarësisht plotësimit të 95 kritereve të kërkuara nga pala kosovare.nhapceren tposhtme shtup per ti par vidot nvazhdum.

 

Tutje ajo e ka konsideruar se është për keqardhje fakti që tani BE-ja i ka lënë në ‘mjegull’ institucionet e Kosovës për hapat e mëtutjeshëm rreth kësaj çështjeje.

Ministrja Hoxha, gjatë një interviste ka treguar edhe për shtetet të cilat kanë qenë kundër liberalizimit të vizave për Kosovën, duke shtuar se hezitimi i këtyre vendeve ka pasur të bëjë me çështjet e brendshme të tyre dhe jo me Kosovën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *