Këshilli i Prindërve të Kosovës me rol vendimarrës në shkollaNga

Lajme

Këshilli i Prindërve të Kosovës, përveç rolit vëzhgues, prej këtij viti do të kenë edhe rol vendimarrës në shkolla, duke përfshirë këtu përzgjedhjen e drejtorëve dhe mësimdhënësve.

Lajmin e ka për të ditur për KosovaPress vetë ministri Bytyqi, pas takimit të rregullt që ka mbajtur me përfaqësues të KPK-së.

Bytyqi ka thënë se kjo praktikë do ta depolitizojë arsimin, e njëherësh ka premtuar përkrahje për Këshillin e Prindërve gjatë këtij viti.

“Presim që prindërit ta luajnë një rol shumë aktiv në qeverisjen e shkollave, duke filluar nga udhëzimi adimistrativ që tashmë është duke u përgatitur për zgjedhjen e drejtorëve, një formulë krejt e re e cila do të depolitizojë dhe do t’i minimizojë ndikimet e tjera e deri tek zgjedhja e mësimdhënësve. Po ashtu, edhe aktiviteti i Këshillit të Prindërve që në vitin 2019 do të jetë shumë më aktiv dhe do të kemi aktivitete të përbashkëta dhe aktivitete të veçanta që morën mbështetje nga ana jonë për t’i përkrahur dhe për t’i mbështetur”, ka thënë Bytyqi.

Kurse, kryetari i KPK-së, Ymret Reshiti ka thënë për KosovaPress se me përfshirjen e prindërve në rol vendimarrës në shkolla, pos depolitizimit të arsimit, do të rritet edhe cilësia në arsim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *