KUBUROVIQ: SERBIA NUK ËSHTË E KYÇUR NË PUNËN E GJYKATËS SPECIALE

Lajme

Ajo në konferencë për gazetarë së bashku me ministrin e brendshëm serb Nebojsha Stefanoviq ka thënë se autoritetet kosovare me Kushtetutën dhe ligjet e tyre janë obliguar që do të bashkëpunojnë me BE-në në procedimin e ish anëtarëve të UÇK-së të cilët dyshohen për krime.

“Tashmë me vite presim t’i shohim këta persona të akuzuar”, ka thënë ministrja serbe. Ajo ka shtuar se Serbia është e gatshme të dërgojë “prova të nevojshme”, si dhe t’i mbrojë dëshmitarët të cilët gjenden në Serbi, nëse ata dëshirojnë të dëshmojnë në ato gjykime.

Duke folur për bashkëpunimin me Kosovën në lidhje me hetimet mbi vrasjen e liderit të Iniciativës Qytetare SDD Olive Ivanoviq, ministrja ka pretenduar se Kosova i ka paraqitur tetë kërkesa Serbisë gjatë hetimeve dhe se “të gjitha këto kërkesa janë plotësuar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *