Rukiqi: Taksa vetëdijësoi qytetarët për prodhimet vendore

Lajme

Taksa 100 për qind ndaj produkteve të Serbisë, buxheti për vitin 2019, investimet e huaja direkte, ligji për investimet strategjike dhe implementimi i MSA-së, ishin disa nga temat kyçe të ekonomisë kosovare në vitin që lamë pas.

Vendimi për taksën ndaj produkteve të Serbisë ka krijuar një situatë të re për ekonominë e vendit. Ana më pozitive e saj, po del të jetë vetëdijësimi i qytetarëve për të mos blerë mallra serbe, derisa janë edhe bizneset janë solidarizuar me vendimin e Qeverisë të Kosovës.

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi thotë për KosovaPress, se bizneset kanë vënë interesin e tyre shtetëror para interesave private.

Rukiqi thotë se taksa ka nxjerrë në pah nevojën që ka Kosova në riorientimin e tregtisë drejt vendeve tjera dhe sa më pak nga Serbia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *