Autobanat” E Gjermanisë Pa Limit Shpejtësie Mund T’i Kenë Ditët E Numëruara

Lajme

Qeveria gjermane po shqyrton miratimin e një sërë propozimesh për zvogëlimin e dëmit mjedisor të shkaktuar nga transporti, të cilat mund të rezultojnë në fundin e autostradave ku vozitet pa limit, më gjerësisht të njohura si “autoban”.

Platforma Kombëtare për të Ardhmen e Lëvizshmërisë, komisioni përgjegjës për arritjen e propozimeve, rekomandoi shumë gjëra, duke përfshirë rritjen e taksave të karburantit dhe kuotat e makinave elektrike, për të ndihmuar Gjermaninë të përmbushë objektivat e BE-së për emetimet, raporton Reuters.

Emetimet e transportit në Gjermani nuk kanë rënë që nga viti 1990, duke i bërë ato një objektiv të madh për reduktime, transmeton IndeksOnline.

Qeveria po mendon për të mbrojtur industrinë e automobilave të vendit. Përndryshe, ajo mund të përballet me gjoba të rënda nga BE nëse nuk arrin të reduktojë emetimet e saj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *