Kosova Po Zbrazet, Mijëra Qytetarë Heqin Dorë Nga Shtetësia

Lajme

Kosova më 17 Shkurt, mbush 11 vjet që është ka shpallur pavarësinë. Por, 11-vjetorin e “lindjes” së saj nuk do ta festojnë të gjithë qytetarët e shtetit. Shumë prej tyre kanë vendosur që të heqin dorë nga shtetësia.
Që nga shpallja e pavarësisë e deri më sot, besohet se rreth 40 mijë banorë kanë hequr dorë nga shtetësia e Kosovës. Kjo shifër po konsiderohet e lartë dhe shqetësuese për Ministrinë e Punëve të Brendshme (MPB).

Në MPB kanë treguar se rreth 5 mijë persona për çdo vit kanë hequr dorë nga shtetësia e Republikës së Kosovës.

“Deri tani mund të thuhet se afro 40 mijë persona kanë hequr dorë nga shtetësia e Republikës së Kosovës, flasim në total, nga viti 2009 deri në këto momente”, thuhet në përgjigjet e Ministrisë së Punëve të Brendshme.Ja Dhe V.!deo ne vazhdum.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *