Momenti Kur Policia Në Merdare Kthen Kamionët Me Mallra Serbe

Lajme

Kamionët me mallra serbe nuk janë lejuar të hyjnë në Kosovë. Ata janë kthyer prapa nga Policia në Merdarë.
Vendimi i djeshëm i Qeverisë, për vendosjen e taksës prej 100 për qind për produktet që vijnë nga Serbia dhe Bosnja dhe Hercegovina, dhe ndalimin e importit të produkteve serbe që nuk i referohen Kosovës si Republika e Kosovës, ka nisur së zbatuari. Sot, gjithë kamionët me mallra serbe janë kthyer prapa nga Policia në Merdarë, e nuk janë lejuar që të hyjnë brenda territorit të Kosovës.

“Qeveria e vendit obligon Ministrinë e Tregtisë dhe të Industrisë dhe të gjitha institucionet relevante, që të largojnë dhe të ndalojnë importin dhe hyrjen potenciale në treg të të gjitha produkteve, të cilat nuk i referohen dhe janë në kundërshtim me emërtimin zyrtar dhe kushtetues të Republikës së Kosovës. Vendimi hyn në fuqi menjëherë – institucionet relevante obligohen ta zbatojnë po ashtu menjëherë”, thuhet në vendimin që mori dje Qeveria.

Gazeta Express ka siguruar një video, ku shihet Policia në Merdare duke i kthyer këta kamionë prej nga kanë ardhur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *