Merre jetën me seriozitet. Asnjë ditë që ikën, nuk të kthehet sërish

Lajme

Nëse je personi që pëlqen të bëjë rolin e viktimës dhe të thotë vazhdimisht: “Gjërat e këqija më ndodhin vetëm mua”, “Nuk jam atje ku dua të jem për shkak të atij personi apo asaj gjëje”, dije se nuk ke për të ecur shumë në jetë. Ta marrësh jetën me seriozitet nuk do të thotë t’i shmangesh personave apo gjërave të tilla, por t’i pranosh ato ashtu siç janë dhe të bësh mjaftueshëm nga vetja për t’i larguar ata persona apo ato gjëra nga jeta jote.

Do të thotë të pranosh se ke qënë ti problemi se pse gjërat negative të kanë ndodhur në jetë, sepse duhet të veproje në vend që të ankoheshe dhe të mos bëje asgjë për ta ndryshuar realitetin tënd. Pyete veten se çfarë duhet të bësh për ta zgjidhur problemin që ke. Mendo një herë se çfarë po bëjnë njerëzit e suksesshëm në kohën që ti je duke shpërdoruar kohën tënde.

Asnjë person i suksesshëm nuk i humbet kot minutat e jetës së vet dhe aq më tepër, nuk e luan rolin e viktimës. Ata përqendrohen tek ajo çfarë duhet të bëjnë sot në mënyrë që të kenë një të nesërme më të mirë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *