DW/ Punë në Gjermani? Mundesi e artë. Ekspertja jep keshillat për të interesuarit

Lajme

Nëse jeni në kërkim të një pune në Gjermani atëherë këtë mund ta arrini shumë lehtë. Ekspertja gjermane, Carola Burkert, shprehet se punëdhënësi mund të bëjë gjithçka të lehtë me ligjin e ri.

Deutsche Ëelle: Ligji i ri për fuqinë punëtore që miratoi kabineti gjerman e që hyn në fuqi më 1. janar 2020 për shumë vetë nga Shqipëria e Kosova është si premtim për një jetë më të mirë, punë në Gjermani, e ardhme më e mirë…a mendoni edhe ju kështu?

Dr. Carola Burkert: Ligji i ri për fuqinë punëtore ka njëherë si qëllim përmbushjen e nevojave për fuqi punëtore të ekonomisë gjermane dhe sigurimin e kontrollimin e fuqisë punëtore nga vendet e treta. Ky është sigurisht një sinjal për fuqinë punëtore nga vendet e treta, se tani fokusi është tek punëtorët e kualifikuar, e nëse e ke këtë kualifikim, atëherë vërtet mund të jetë premtuese, një ëndërr që realizohet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *