Dëshmitari tregon si ndodhi Ngja,rja ter,,orist në Zelandë

Lajme

Gazetari i Zelandës së Re të “Herald” Kurt Bayer i tha BBC-së se të mbijetuarit  i kishin treguar se si ata iknin nga xhamia e “Al Noor” përmes një dritareje në pjesën e pasme të ndërtesës dhe pastaj u fshehën pas automjeteve në park.

Ata i thanë atij se më vonë e panë atë dhe mendonin se ishin rreth 30 trupa të vd,,ekur si dhe shumë të plag,,osur brenda dhe para xhamisë.

Kryeministrja e Zelandës së Re, Jacinda Ardern e ka përshkruar incidentin si dhe si një nga “ditët më të errrëta” të vendit.

Ajo ka konfirmuar se 40 persona janë r,,arë dhe të paktën 20 të tjerë janë pla,,gosur në ul,met ndaj dy xhamive në Christchurch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *