Ja çfarë shkruante ter,roristi Tarrant për Kosovën

Lajme

Brenton Tarrant, 28 vjeçar me nënshtetasi australiane v,au 49 persona të cilët po bënin lutjet e së premtes në dy xhami në Zelandë të Re.

Ai duke dëgjuar këngë serbe, kreu su,lmin që tronditi botën e që përveç të vra,rëve la edhe dhjetëra të pa,osur.

Para se të kryente sulmin te,rrorist, Tarrant la një manifest prej 73 faqesh ku tregoi për jetën, familjen, dhe arsyet se po e kryente aktin terrist. Në këtë manifest, ai e përmend edhe Kosovën, përkatësisht, ndërhyrjen e SHBA-së në Kosovë.Shtp nhapcera tposhtme per ta shiquar v!:deo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *