Ky ishte profesioni i terr,oristit Tarrant. Klientëve të tij nuk u fliste për bindjet fetare

Lajme

Sul,musi Brend Tarrant me shtetësi australiane, i cili vr,au të paktën 49 persona në sul,met në dy xhamitë në qytetin Christchurch në Zelandë të Re, para se të fillonte masa,krën kishte përpiluar një manifest prej 73 faqeve.

Në pjesën me mbishkrimin “koha të mëdha” të postuar në rrjetet sociale, shpjegon se përse kishte përzgjedhur xhamitë në këtë qytet të Zelandës së Re, dhe si ishte frymëzuar nga autori i masa,krës në Norvegji, Andres Breivik, që në vitin 2011 vr,au 77 persona që kryesisht ishin fëmijë.nvazhdum shtp ha,pceren per ta par v!,deon.

Daily Mail shkruan se babai i Tarrant ka qenë atlet që ka marrë pjesë në 75 gara të ndryshme, dhe që ka ndërruar jetë nga kanc,eri në vitin 2010. Ndërkaq e ëma e tij jeton në Grafton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *