Merkel shumë e pikëlluar: Ata ishin duke u falur në xhaminë e tyre në menyrë paqësore

Lajme

Kancelarja gjermane, Angela Merkel reagoi e pikëlluar pas su,mit në dy xhami në Christchurch në Zelandën e Re.

“Jam e pikëlluar bashkë me zelandezët dhe bashkëqytetarët e tyre, që në mënyrë paqësore po faleshin në xhamitë e tyre . Ne qëndrojmë krah për krah kundër një akti të tillë.

Pas sulmit në Zelandën e Re reagoi edhe ministri i Jashtëm gjerman, Heiko Maas. Ai u shpreh se “jemi thellësisht të tron,ditur në Christchurch.” Heiko Maas shkroi në tëitter se “nëse njerëzit hum,ben jeten vetëm për shkak të fesë së tyre, ky është su!,m kundër nesh të gjithëve. Jemi të bashkuar Qëndro e fortë Zelandë e Re!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *