REAGON BILL KLINTON PAS SULMIT NË ZELANDËN E RE

Lajme

Ish presidenti i Amerikës Bill Klinton ka shprehur ngushëllimet e tij për aktin terr.orist që ndodhi në Zelandën e Re, shkruan Insajderi.

Përmes një postimi në llogarinë e tij në Twitter, Klinton ka shkruar se lutet për ata të plagos-ur në Christchurch.

“Është një ditë e errët për njerëzimin. Mbaj zi për të gjithë ata që janë vr.arë në Christchurch, lutem për të plagosu.rit dhe shpreh ngushëllimet e mia të gjithë banorëve të Zelandës së Re”, ka shkruar Klinon.

Sulmi i paralajmëruar i  cili ndodhi në dy xhami në qytetin Christchurch të Zelandës së Re, nga terr.oristi australian Brenton Tarrant la të vde.kur 49 persona.

Po ashtu 48 persona u dërguan në Spitalin e Christchurch nga plagët e marra prej ar.mës së zjarrit, 20 janë në gjendje kritike.

Pas këtij sulmi, Zelanda e Re u vendos në ‘alar-m të lartë’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *