Ky është vendimi i Francës për liberalizimin e vizave

Lajme

Franca nuk e mbështet heqjen e vizave për shkak të korrupsionit. Franca dhe disa shtete të tjera të BE-së besojnë që Kosova ende nuk ka përmbushur kushtet e nevojshme për liberalizmin e vizave.

 

Senatorja franceze Helen Conway-Mouyret në llogarinë e saj në Tëitter ka publikuar përgjigjen nga ministria e Evropës dhe punëve të jashtme të Francës. “Franca, së bashku me disa shtete të tjera anëtare, besojnë që në këtë fazë jo të gjitha kushtet janë përmbushur. Shtpni nhapcerrat tpshme per ti shiquar vidon dhe pamet.

 

 

Në fushën e sundimit të ligjit, pak progres është bërë kohët e fundit por jo mjaftueshëm që të ndalet korrupsioni.

Vazhdimi i reformave është I nevojshëm që të ketë ndikim në sundimin e ligjit dhe luftën kundër krimit të organizuar. Ligjet e reja që duhet aprovuar duhet impelmentuar shpejt dhe në vazhdimësi”, thotë ministria e punëve të jashtme franceze në përgjigjen e saj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *