Kosova merr goditjen e radhës nga BE e SHBA

Lajme

Bashkimi Evropian është duke e menduar një zgjidhje rreth bllokadave të krijuara nga Kosova për taksën në njërën anë, dhe Serbia për ushtrinë në anën tjetër.

Metro ka mësuar nga burime diplomatike se Bashkimi Evropian ua ka ofruar këtë kusht të dyfishtë për Kosovën dhe Serbinë.

Kosova, sipas burimeve në Ambasadën e Kosovës në Bruksel, duhet të zgjedh që ta krijojë ushtrinë ose ta mbajë taksën doganore ndaj Serbisë.

Edhe Serbia e ka kushtin e njëjtë, mirëpo atyre u kërkohet që ta pranojnë ushtrinë ose, në të kundërtën, do të qëndronte taksa ndaj Serbisë.

“Taksa duhet të largohet së paku 3 muaj, nëse Kosova do që ta krijojë ushtrinë”, thotë burimi i Gazeta Metro, në Bruksel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *