Kosova po zbrazet, ky është numri i kosovarëve që janë në pritje të terminit për vizë gjermane

Lajme

Disa deputetë gjermanë janë interesuar muajin e kaluar dhe e kanë pyetur qeverinë gjermane rreth gjendjës me vizat e punës për qytetarët e Ballkanit Perëndimor për vitin e kaluar.

Ballkani.info e ka siguruar një raport ekskluziv ku deputetët gjermanë kërkojnë të dinë për numrin e aplikimeve, përpunimit dhe dhënies së vizave.

“Në vitin 2018, në përgjigjen e qeverisë gjermane drejtuar parlamentit, paraqitet numri prej 7.075 vizash pune të përpunuara nga konsullata gjermane në Prishtinë, përderisa në pritje të një termini për aplikim vize në konsullatën gjermane në Prishtinë janë 79.037 qytetarë, prej tyre 52.968 për termine për aplikim për vizë pune, 11.771 kërkesa termini për aplikim për vizë bashkim familjar dhe 14.298 kërkesa termini për viza Shengen”, thuhet në përgjigjen e qeverisë gjermane.Ja Dhe V!,deo nvazhdym.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *