Kosovarët Merakli Të Çajit Dhe Kafesë, Miliona Euro Shpenzohen Për Konsumimin E Tyre!

Lajme

Rreth 10 milionë kilogramë kafe e çaj konsumohen nga kosovarët përgjatë një viti. Disa i konsumojnë nëpër shtëpitë e tyre, e të tjerët zgjedhin që t’i pinë në lokalet që i shërbejnë. Aktualisht, në gjithë vendin janë 530 kafene dhe 134 çajtore, ku shërbehet kafe dhe çaj. Së paku aq janë të regjistruara si biznese në ARBK.

Sapo zgjohet, Afrim Krasniqi nga Vushtrria merr rrugën për në çajtoren e Gazmendit që gjendet vetëm pak metra larg shtëpisë së tij.

Tash e sa vite, ai bashkë me shokët takohen sapo zbardh mëngjesi për të pirë çaj.

Shkuarja në këtë çajtore, thonë se iu është shndërruar edhe në shprehi.

Me mëngjes ata telefonojnë njëri-tjetrin, dhe e lënë takimin për te “vendi”.

Për çdo ditë, ata pinë mbi 10 çaja në këtë çajtore, pa llogaritur këtu çajat që i konsumojnë nëpër lokalet e tjera.

“Na si të çohemi puna e parë që e bajmë është me thirr njëri-tjetrin, edhe e lajmë me u taku te vendi. Aty na pret Gazmendi me djalin, edhe na shërben çaja. Na u ka kthy si shprehi, tu ardh përditë. Edhe pse na shkojmë edhe në çajtore tjera, ama çajat e mëngjesit gjithë i pijmë këtu”.

E përveç çajtoreve, ata shpesh i vizitojnë edhe kafenetë e qytetit. Të tilla ka shumë në këtë qytet. Afrimi thotë se të gjithë vushtrriasit i konsumojnë këto produkte në masë të madhe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *