Lajmi që po pushton mediat botërore: Serbia humbi Kosovën, Vuçiq po përgaditet për njohjen e Pavarësisë

Lajme

Media ndërkombëtare “Aljazeera”i kushton një artikull të veçantë Kosovës ku përfshihet një kronologji e plotë e ngjarjeve që nga heqja me dhunë e autonomisë nga regjimi i Milosheviqit e deri te shpallja e pavarësisë së Kosovës.

Marrëdhëniet mes Serbisë dhe Kosovës janë bërë gjithnjë e më të tensionuara, lufta doganore po zgjat, kryeministrja e Serbisë Ana Brnabiq vringëllon armët dhe kërcënon me luftë, Ministri i Jashtëm Ivica Daciq paralajmëron për vendet që do të tërheqin njohjen e pavarësisë së Kosovës, vazhdimi i negociatave është vënë në pikëpyetje, kurse Kosova është tema kryesore e të gjitha emisioneve informative.

 

Pothuajse nga mediat kryesore nuk mund të dimë se si gjërat kanë arritur deri në këtë situatë, ndonëse ekziston përshtypja se gjendja aktuale e marrëdhënieve ndërmjet Serbisë dhe Kosovës piku nga qielli, pa e ditur arsyen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *