Merkel i jepë ultimatum Greqisë për ta njohur Kosovën

Lajme

Merkel ka udhëtuar drejt shtetit grek, për të bindur Athinën zyrtare aprovimin e marrëveshjes së Prespës për emrin e Maqedonisë.

Për më tepër kancelarja gjermane i ka vendosur ultimatumin Greqisë, pasi kërkon që marrëveshja mes Shkupit dhe Athinës të mbyllet sa më parë, kjo për t’i hapur rrugë Maqedonisë për t’u antarësuar në NATO dhe me posht ndiqni intervisten e merkel.

Bashkimin Europian se Greqia është një nga shtetet problematike të Evropës, tregon edhe fakti se ky shtet është një nga pesë anëtarët e Bashkimkit Evropian që nuk e ka njohur Pavarësinë e Kosovës.

Kujtojmë se, Agela Merkel herën e fundit u prit me protesta të zemëruara dhe parulla armiqësore. Kësaj here shumë miqësisht.

Parlamenti i Maqedonisë mbrëmë miratoi ndryshimet kushtetuese për të mundësuar ndryshimin e emrit të vendit në Republika e Maqedonisë së Veriut, sipas marrëveshjes së arritur në Prespë me fqinjin jugor të saj, Greqinë.

Tashmë loja nis në Athinë, ku marrëveshja e Prespës duhet të miratohet nga parlamenti i Greqisë. Ministri i Mbrojtjes Panos Kamenos është kundër paktit që Tsipras arriti me Zaev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *