Ministri gjerman jep lajmin e madh për liberalizimin e vizave

Lajme

Liberalizimi i vizave vazhdon të mbetët ҫështje e pazgjidhur për Kosovën.

Michal Roth, ministri i Shtetit gjerman për Evropën në MPJ, është shprehur kundër rivendosjes së kufijve Kosovë-Serbi, duke thënë se një ide e tillë provokon ndarje të reja në rajon. Shti nhapcerrat tpshme per ti shiquar vidon dhe pamet nvazhm.

 

“Ky propozim nuk qetëson, provokon ndarje të reja. Nuk duhet të lënë asnjë dyshim se e ardhmja e shoqërive në Ballkanin Perëndimor është shumë etnike dhe shumë-fetare. Nuk mund të ketë demarkime të reja përgjatë etnive”, u shpreh ai në një intervistë për Der Spiegel.

Roth tha se Kosova tashmë ka përmbushur të gjitha kriteret për heqjen e vizave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *