PADI NDAJ BKT-SË – AKUZOHET SE FALSIFIKOI NËNSHKRIMIN E QYTETARIT PËR T’IA MARRË SHTËPINË

Lajme

Sali Shehu, 54-vjeç, mund ta humbasë shtëpinë e tij në Prizren të hënën, pasi ajo do të jetë pjesë e një ankandi publik si pasojë e inicimit të një procedure përmbarimore ndaj tij nga Banka Kombëtare Tregtare vitin e kaluar.

Shtëpinë prej 225 metrave katëror, Shehu e kishte hipotekuar me rastin e lidhjes së një kontrate me Bankën Kombëtare Tregtare, më 6 mars të vitit 2009, kur kishte marrë 150 mijë euro kredi me afat të kthimit për 180 muaj.

54-vjeçari kishte shlyer të gjitha obligimet kontraktuale për afër gjashtë vite, deri më 30 janar të vitit 2015, kur një aneks-kontratë për riprogramimin e borxhit të mbetur të tij kishte hyrë në fuqi në Bankën Kombëtare Tregtare.

Mirëpo, Sali Shehu pretendon se është mashtruar nga BKT-ja. Pretendon se ai dhe katër bashkë-kredimarrësit e tjerë nuk e kanë nënshkruar asnjëherë aneks-kontratën për riprogramimin e borxhit të mbetur ndaj bankës, sipas të cilit dokument pas tri vitesh BKT-ja do të iniconte procedurë përmbarimore ndaj tij.

Ai thotë se nënshkrimet e tyre janë falsifikuar.

Në korrikun e vitit të kaluar, Banka Kombëtare Tregtare inicoi procedurë përmbarimore ndaj Sali Shehut dhe katër bashkë-kredimarrësve të tjerë – familjarë të 54-vjeçarit – me arsyetimin se ata nuk i janë përmbajtur aneks-kontratës për riprogramimin e kredisë, sipas kontratës për kredi të vitit 2009.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *