Rrëfimi i murgeshës shqiptare: Prindërit me gjetën burrë, mendonin se isha çmendur!

Lajme

Motër Mira Koleci prej më shumë se 20 vitesh i shërben Zotit. Në një rrëfim të pazakontë ajo sjell detaje të rëndësishme të jetës së saj. Në fëmijëri kujton se kishte pasion gjimnastikën, e teksa ia ka shprehur të atit këtë dëshirë, ai ka kundështuar dhe i ka sugjeruar të gjente një profesion tjetër për të ardhmen e saj.

Kënga dhe kërcimi kanë qënë pasionet e tjera dhe nuk mungonte në asnjë dasmë të fshatit së bashku me motrat e saj. Në moshën 17 vjeçare ishte thirrja e parë për tu bërë murgeshë. Pjesë e një familje të madhe në Fishtë të Lezhës, e vetmja alternativë e dhënë nga prindërit ishte martesa. Ja si i kujton ajo momentet e para të këtij vendimi dhe reagimet e familjarëve, të cilët u përpoqën me çdo formë t’i kthenin mendjen e t’i gjenin burrë.

Çfarë ndodhi në familje kur iu the atyre që kishe vendosur të bëheshe murgeshë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *