Sa e vështirë është të marrësh nënshtetësinë zvicerane…

Lajme

Nancy Holten është e mërzitshme. Ajo është madje aq e mërzitshme, sa që banorët e një fshati të vogël në Zvicër, që ajo e quan shtëpi, votuan dy herë për ta ndaluar atë që të bëhet zvicerane. 45-vjeçarja ka lindur në Holandë, por është zhvendosur në Zvicër kur ishte vetëm 8 vjeç. “Zvicra është shtëpia ime”, tha Holten për agjencinë e lajmeve “AFP”. Ja dhe Vido nvazhdm shtpn per ti shiquat tgjithat.

Kur ajo aplikoi për shtetësi në vitin 2015 priste që procesi të ishte i thjeshtë, por gabohej. Si pjesë e sistemit të famshëm të demokracisë së drejtpërdrejtë të Zvicrës, disa bashki i lënë vendimet e natyralizimit të votohen nga Asambleja e qytezës, transmeton “TCH”.

 

 

Kritikët thonë se sistemi lejon vendime më të ngarkuara emocionalisht dhe ndoshta edhe më diskriminuese. Kur Holten doli në votim në fshatin me 3.500 banorë, fqinjët e refuzuan atë, përcjell albinfo.ch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *