Si e quanin zvicranët, Ramush Haradinajn në kohën sa punonte në ndërtimtari

Lajme

intervistë të realizuar në vitin 2015 me liderin e AAK-së, Ramush Haradinajn, kishte kujtuar faktin se kur ky i fundit kishte punuar në ndërtimtari në qytetin Leysin të Francës gjatë viteve të 80-ta, ishte njohur me nofkën ‘Ujku i Bardhë’.

Në këtë intervistë për gazetën zvicerane, Haradinaj kishte folur për situatën në Kosovë, dhe për dialogun ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, që sipas tij duhet të përfundonte me njohje reciproke ndërmjet dy shteteve. Gjeni pamie tjerra vetem duke hyr nhapceren qe i shifni mpshte.

 

Në fund të viteve të 80-ta, Ramush Haradinaj ishte i njohur si ‘ujku i bardhë’ në Leysin, ku punonte në ndërtimtari druri dhe Meili e trajnonte atë në arte marciale.

 

Pas 25 vjetësh mjegulli – nëpër të cilat u bë një prej komandantëve më të famshëm të UÇK-së dhe Kryeministër për një kohë shkurtër nga Dhjetori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *