Vetëm Ja 3 kushtet për viza ne gjermani 500 euro ne konto dhe diplomën e shkollës se mesme

Lajme

Tashme aplikimi për viza schengen ne Gjermani ka filluar dhe interesimi është shume i madh për Kosovaret , por me e mira është se shteti Gjerman ka dhen dritën jeshile për Kosovaret.

Edhe mundësi për pune, interesimi është vrejtur mjaft i madhe tek ambasada Gjermane, për te aplikuar duhet te keni 500 euro dhe diplomën e shkollës se mesme.

Ndërsa ju sigurisht qe duhet te keni një garantues ne Gjermani, pasi ende nuk është 100% lëvizja e lire,

Kjo procedurë zgjaste me muaj dhe binte ndesh me dëshirën për punësim sa më të shpejtë. Prandaj prej nëntorit të vitit 2017 procedura është thjeshtëzuar.

Punëdhënësi nuk kërkon më miratim nga Zyra e Punësimit
“Miratimi paraprak nga Zyra e Punësimit nuk është më i nevojshëm”,

sqaron për Deutsche Welle-n Sascha Andreas Kienzle (Sasha Andreas Kincle) nga Ministria e Punëve të Jashtme të Gjermanisë.
“Tani mjafton që kandidati të paraqesë në Ambasadën e Gjermanisë të gjitha dokumentet e nevojshme, duke përfshirë edhe vërtetimin nga punëdhënësi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *