Vjen një lajm i rëndësishëm për kosovarët e kthyer nga Zvicra

Lajme

Për gati dhjetë vjet, nga 2010-a e deri sot, kosovarët që punuan në Zvicër por që më pas u kthyen në Kosovë nuk i kanë marrë pensionet e tyre, ndonëse i kishin të drejtat për t’i marrë. Por, një marrëveshje e re rreth pensioneve duket se është shumë gati. Shtpni nhapcerrat tpshme ku shifni poshte dhe ju hapen tgjithat pamet dhe vidot.

Parlamenti zviceran, ka miratuar një marrëveshje javë e kaluar, dhe kështu, është bërë e ditur se s’do të ketë referendum të dytë por atyre do t’u takojë përsëri kjo e drejt.

Këshilli Kombëtar ka refuzuar të dorëzojë një kontratë për referendum, gjë që ua lehtëson të drejtat kosovarëve. Ky, siç raporton Blick, është një lajm i mirë për ata që janë të përfshirë në çështjen e pensioneve.

“Pensionet e para AHV dhe IV së shpejti do të kthehen në shtetin ballkanik shkruan Blick.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *